torstai 29. marraskuuta 2012

Pänikkäkuusi

Sytyttelin jouluvalot porraspieleen. 
Kuusen karahkan raahasin tunnelmantuojaksi.

 
Pistin sen pänikkään ja tihensin oksistoa lisäämällä irto-oksia ja laitoin vielä oksanpätkiä rautalangallakin kiini latvukseen ja niin siitä tuli liiankin tiheä kuusenkäkkärä.

 
Sitten vaan ulkovalosarja siihen oksille valaisemaan pimeää iltaa ja yötä. Lunta meillä ei nyt ole, ihme kyllä, kun entiset kinokset sulivat pois. Väillä sitä oli ihan lumitöiksi asti, mutta eiköhän tuota kohta saada liikaakin. 
 
Pakasta on ollut pari päivää yli -10 ja ikävän kylmä tuuli viuhuu nurkissa. Komeita kuutamosia iltoja ja öitä on myös ollut ja kirkkaita tähtiäkin on bongailtu Kuu-ukon ympäriltä.

5 kommenttia:

 1. Ompa topakan näköinen pikku kuusi, kyllä siinä kelpaa joulua odotella hienossa pänikässä:)

  VastaaPoista
 2. Onpas mukava, kun kuusipänikkä tuo valoa pimeyteen. Ajattelin itse huomenna viritellä jouluvalot ainakin yhden tuijan ympärille ulos ja sisälle ikkunaan pari tähteä :)

  VastaaPoista
 3. Sinullahan on jo ihan joulu! Ostin minäkin parvekkeelle yhden valosarjan ja otin kyntteliköt esille ja laitettiin ikkunoihin.
  Nyt tämä talvi on aivan nurinpäin. Meillä on sellainen lumimyräkkä, että eipä viitsi nenäänsä ulos pistää, jos ei ole pakko. Keliolosuhteet ovat ihan mahdottomat. Illalla odotetaan vieraita, mutta ei yhtään ihmetellä vaikka ilmoittaisivat, että eivät lähde ajamaan tuohon myräkkään. Pojalla ja miniällä on myös noin 80km kotimatka töistä Turun moottoritietä, kyllä se tällaisella ilmalla välillä hirvittää. Aikoivat kuitenkin odottaa, että suurin ruuhka ehtii mennä.

  VastaaPoista
 4. Mukava nähdä oikeita kuusia edes kuvissa. Meille ei miehen allergian vuoksi voi tuoda kuusta edes parvekkeelle.
  Kun luin tuota tekstiä:"raahasin kahkan..." kelasin kuvia alaspäin ja ajattelin näkeväni jonkun lehtipuun/männyn oksakäppyrän kuusen lähettyvillä, mutta sinä tuota kaunista kuusta nimittelit =o)
  Ruosteinen tonkka on hieno tuossa astiana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Sisko, alunperin se olikin harva latvus vaan, mutta kiinnitin lisää oksia rautalangalla, että tuli tiheämpi ja kauniimpi. Kesällä pänikän, kuten meillä sanotaan, nokassa oli Miljoonakello amppeli ja nyt kuusenjalkana :)

   Poista

Kiitos kommentistasi...kommentit ilahduttavat aina!
Thank you for your comment !