sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Sadepisaroita ja helmiä

Hassua, että kesäkuu jo loppuaan looraa, mihin aika oikein katoaa...
Kaikenlaista tekemistä tietysti löytyy, mutta kun nostin helmeilyvärkit pirtin pöydälle, tahtoo muut hommat sitten unohtua. 
Olen toki puuhastellut pihamaallakin ja tehnyt ns. heinääkin pottumaalta. Tämä on ensimmäinen kesä kymmeniin vuosiin, että en pyllistele kasvimaalla ja pottumaalla ruohien ja harventaen porkkanoita ym taimia, kun en laittanut koko kasvimaata. Siksipä se kasvoi piiitkää juolaheinää ja niittelin sen pikkuisella ikiomalla trimmerilläni, jonka ostin viimekesänä Halpahallista. Sama homma mansikkamaalla, mutta heinien seasta löytyikin oikein kivasti mansikankukkia. Saan luultavasti kourallisen mansikkamaistiaisia, jos eivät palellu sitä ennen.


Siemenhelmien kimpussa edelleen viihdyin ja tässä päivän saalista.


Mitenkähän näitä nimittäisi; viuhkakoruja vaiko apassikoruja, vai pelkkiä kesäkoruja. Siinäpä kuitenkin viitteitä tulevasta.

Ilma saisi hiukan lämmetä, että ei tarvitse koko kesää kevyttopat päällä kulkea. Jos on vain vajaa +10 lämmintä ja kova tuuli, en taho tareta verkkatakilla. Ehkä loppukesä on sitten liiankin kuumaa, saas nähdä.Kukat ovat tarenneet kukkia viileydestä huolimatta ja voihan olla, että liian kuuma helle rasittaa niitäkin. 

Koneen ääressä ei ole juurikaan tullut aikaa vietettyä eikä jokapäivä edes tule avattua tätä hökötystä.
Sitten taas talvella malttaa könöttää tässäkin.
Mukavaa alkavaa viikkoa itsekullekin.

10 kommenttia:

 1. Ihanat korvikset ja molemmat ihania. Sininen on minun lempparivärinä.

  VastaaPoista
 2. Aikansa kutakin-sanotaa. Enpä minäkään juuri muuta kasvattelue kuin kukkia ja salaatin lykkään aina maahan kun se on käytetty-siis juuri osan ostetusta.Ihanat korut. Tässä tämä kesä menee sadetta pidellen- taas sataa. Toppaliivi päällä olen itsekkin ulkoillut. Jospa se aurinko tulisi niin ilmakin lämpenisi. Kivoja päiviä sinulle.

  VastaaPoista
 3. Minun kasvimaalleni kuuluu tänä kesänä huonoa. Ensin kylväminen pikkasen myöhässä, sitten helteet ja kova kuivuus, nyt sitten jatkuvaa sadetta ja koleaa. Ei tarvitse porkkanaa harventaa, sillä niin harvassa on kasvu. Luulenpa, että minäkin luovun ensi kesänä koko kasvimaasta.
  Mukavaa uutta viikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 4. Nyt kesäkuussa onkin ollut sikäli pilvistä ja märkää, että mitenkähän ryytimaalla kasvit kasvane.
  Sulka tulee mieleen koruista ja inkkareihin vie ajatukset.
  Kauniita korviksia.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Hienot korvikset olet tehnyt! Mulle tuli niistä ihan inkkarityyli mieleen! Hienot!

  VastaaPoista
 6. Apassikoru sopi ainakin alimmaiseentosi hienosti nimeksi ja mikä ettei viuhkakin. Kyllä jaksat näprätä, ne ovat niin onnettoman pieni nämä helmet. Satelee mutta on lämmennyt, mukavaa kesää:)

  VastaaPoista
 7. Kauniit viuhkakorvikset! Vai niittopuuhissa olet ollut. Taitaakin olla helpompaa kuin kitkeminen;) Tuo vehreys on kyllä kaunista kuvissa ja luultavasti kasvit tykkäävät viileästä enemmän kuin kuivuudesta. No meille immeisille saisi jo tulla lämmintä ja aurinkoa.
  Kiitos blogivierailuista ja kommenteistasi, ne ainakkin lämmittävät:)

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon teille mukavista kommenteistanne, niitä on ollut ihanaa lukea :)

  VastaaPoista
 9. hauskanmallisia kesäkorviksia! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi...kommentit ilahduttavat aina!
Thank you for your comment !