maanantai 5. lokakuuta 2015

Kuura-aamuja ja arkisia askareita

Talvi henkii niskaan, ei mahda mitään. Pohjoistuuli on koleaa, vaikka Aurinko paistoikin koko päivän. Korkeapainetta ja kuura-aamuja tiedossa tälle viikolle, kertoi säätyttökin. Hyvä juttu, mulle se passaakin oikein hyvin. Viimeviikolla sain purettua loput viinimarjapensaiden lahonneet tukikehikot. Nyt pitää rakennella uudet tilalle.


Pensaat olen leikannut ronskilla kädellä mahdollisimman pieneksi, että ensisyksynä saan huilata siltä osin, jos hengissä pysyn siihen asti.

 Edesmennyt hevosmieheni on jättänyt sopivan kasan valmiiksi terotettuja aidanseipäitä metsäpellon latoon, joten peltolenkiltä palatessani kaappasin aina muutaman tolpan kainaloon ja kannoin kotiin. 
Rimoja keräilin rantteelta lautakasasta, joten kyllä tämä tästä lutviutuu ja entisiäkin rimoja voi käyttää. Ne eivät niikään lahoa, kuten tolpat maarajasta.


Ensimmäinen kehikko valmistuikin jo tänään. Ei ehkä ihan "vaaterissa", mutta välttävästi kuitenkin.
Myrsky sotki kenturat kamalaan siivoon, mutta jos kuivia kelejä piisaa, ruoho pitää vielä leikata yhden kerran tälle syksylle ja siinä ne roskatkin suurelta osin menevät kerääjään.

9 kommenttia:

 1. No kyllä sinulla touhua riittää..... Kun lumi tulee, niin sittenköhän joudat askartelupuuhiin. Täälläkin on eilen ja tänään viilentynyt selväsi. Pakkasta ei kuitenkaan vielä. Kesäkamppeet viime viikolla huolsin ja varastoin odottamaan uutta kesää...
  Hyvää syksyn jatkoa sinulle,
  taiteilujasi odotellen ♥
  sirkkis

  VastaaPoista
 2. Syystöitä sinulla on ja tuo kehys pensaalle on oikein hyvä. Syksy on sellainen kilpajuoksi, että on kerettävä monta asiaa ennen lumentuloa. Toivotaan aurinkoisia päiviä.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä tuo pensaan kehikko näyttää eikä haittaa vaikka ei ihan vaaterissa olekaan, ei se siinä kuitenkaan pysyisi:) Aika monta marjapensata näyttää sinulla olevan, niistä riittää satoa pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 4. Puutarhassa riittää vielä hommia ennekuin lumi tulee ja rauhoittaa.Meillä vielä syksyä, puissa lehdet ja lämmintä oli tänäänkin 18 astetta, yöt 7 asteen hujakoilla. Hyvin pysyy pensas kehikossa.! :)

  VastaaPoista
 5. Olet ollut ahkerana puutarhatöissä. Niitä kyllä piisaa. Marjapensaat risuttuu välillä mahdottomasti, joten hyvin olet ne leikannut.
  Mekin haravoitiin pihaa ja taloyhtiön muun porukan kanssa kaadettiin iso pihlaja, joka varjosti toisen talon yläkerran ikkunoita.ja alkoi työntää juuriaan jo talon alle.
  Kesämökki pitää käydä suursiivoamassa ja laitella talvikuntoon.
  Hienon kehikon teit, eipä ole sinulla peukalo keskellä kämmentä puutöissäkään .-)
  No, sitten kun pihahommat on tehty on aikaa taiteilullekin enemmän.
  Mukavaa alkanutta viikkoa :-)

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on pakko suojata omppupuut jäniksiltä tänään. Eilen päätin, etää tänään puen toppatakin päälle. Oli niin lunta vailla oleva tuuli.

  VastaaPoista
 7. Yöllä oli -3 pakkasta, ja kaikki kukat paleltu.Hyvän näköinen kehikko. Tuohon mahtuu puska hyvin taas kasvaessaan.

  VastaaPoista
 8. Olet sinä vaan aikamoinen tekijä ja omaat monipuoliset taidot. Hyvä sinä, hieno tuli, kyllä siinä kelpaa marjapensaan kasvaa.

  Meillä metsä ja puut syövät kaiken mullan ja kaikki istutetut mm marjapensaat ovat hiipuneet. Vain karviaiset pärjäävät täällä. Olemme antaneet luonnolle periksi, emmekä enää edes yritä sellaisia kasveja, jotka eivät luonnostaan täällä metsässä kasva.
  Taide kasvaa täällä hyvin, niin myös sielläkin :-)))

  VastaaPoista
 9. Nyt minä vähän ihailen sinun saavutustasi. Minunkin pitäisi leikellä pensaita ja uusia tukikehikkoja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi...kommentit ilahduttavat aina!
Thank you for your comment !