keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

On se ilimoja pielly

Kevät on, jos katsoo annakkaa. Talvi jatkuu kun katsoo ulos. Vappua juhlitaan maanantaina, mutta ei kesähepeneissä ainakaan meilläpäin.

 Eilen, tiistaina näytti pihallani tällaiselle maisemalle. Maanataina olin koululaisia hyysäämässä ja sielä kyläkunnalla salamoi ja ukkonen räyhäsi täysillä ja lunta ja rakeita satoi rajusti.


 Tänään keskiviikkona on kunnon lumituisku. Öisin pitelee pakkasta ja hankikelit ovat jatkuneet, joten on se ilimoja pielly. 
Jospa nuo lumet lähtis Juhannukseen mennessä, vaikka Vappunahan tavallisesti rapsutellaan jo
pihamaita kesäkuntoon. Mutta ootellaan ootellaan...

8 kommenttia:

 1. Meillä ei ihan noin talvista, mutta eilen tuli lunta aika sakeastikin ja edelleen sitä on vähän maassa ja koleaa on. Toppatakinkin otin uudellen esille vaikka sen jo innoissani välivarastoon laitoin. Justiinsa kun tätä näpyttelen alkoi taas lumisade, jalkarätinkokoisia reuhakkeita tulee :( Mutta kyllä tää tästä...

  VastaaPoista
 2. Kesäkukkamekkoa ei taideta täälläkän laittaa vappuna, kolealta näyttää sää. Toppatakissa kävelin minäkin tänään ja hattu päässä. En muista näin viileää kevättä naismuistiin. Ei täällä sentään noin valkoista lumipeitettä ole, mutta ei sitä vielä tiedä missä pyryssä vappua vietetään.

  VastaaPoista
 3. Ootellaan ootellaan, eihän tässä muuta voi :(

  VastaaPoista
 4. Kyllä on surkeaa tällainen kevääntulo... Lunta satanut koko päivän :(

  VastaaPoista
 5. Ei auta kuin ootella...
  Meiltä on lumet lähteneet jo aikoja sitten, mutta silti lähes päivittäin tulee räntää ja rakeita. Meillä on pohja sen verran kostea, että sulaa parin tunnin sisällä, mitä tulee. Kevätmekkoa ei ole täälläkään kaivettu esiin.

  VastaaPoista
 6. Paljon on siellä lunta.Eipä hypellä hepenissä vappuna..no ei kyllä muutenkaan.Jospa edes rillata tarkenis.Lunta ei juuri ole mutta kylmää.Ei huvita ulko hommat yhtään.Kivaa vappua silti.

  VastaaPoista
 7. Kyllä nämä lumet jossain vaiheessa sulaa, vaikkei vapuksi.
  Tuoppavaatteissa täälläkin.

  VastaaPoista
 8. Meilläkään ei enää aikoihin ole ollut lunta, vaikka joka päivä tuleekin välillä räntää, lunta ja vettä!
  Mutta ootellaan lämpimiä päiviä vielä tovi, kyllä ne sieltä toivottavasti pian tulevat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi...kommentit ilahduttavat aina!
Thank you for your comment !