torstai 3. tammikuuta 2013

Joulu meni ja vuosikin vaihtui

Muutaman tuokio jouluaatosta pitänee laittaa muistiin, että saa ensivuonna, jos Luoja suo, kurkata menneitä tunnelmia.
Pukkia puhuteltiin kuopukseni huushollissa. 
Miniän sairastumisen vuoksi pidimme nyyttikestit ja sehän toimi oikein hyvin. Paikalla oli myös toiset isovanhemmat ja muita perheeseen kuuluvia.

Kahvin jälkeen kävimme haudoilla sytyttämässä kynttilät ja palasimme aattoillan aterialle samaan paikkaan. 
Ilta kului rattoisasti ja yötä myöten palailin kotiin. Tänä jouluna osasin jo hiukan nauttia yksinäisyydestäkin. Viime jouluna se tuntui ylitsepääsemättömän vaikealle.
Laiskottelin ja katsoin leffoja ja herkuttelin, vaikka se ei olekaan mulle sallittua.

Joulukukkia sain useampia tuomaan tunnelmaa. 
Isoa joulukuusta en hakenut sisälle, vaan koristelin kaksi minikuusta - molempiin nurkkiin pirtissäni. Ne ostimme miesvainajani kanssa eurolla Halpahallin alesta pari vuotta sitten. 
Edellisenä jouluna koristelin vain toisen niistä. Tälle joululle koristelin molemmat, ihan muistoksi vaan.
Ulkona minulla on se pänikkäkuusi jouluvaloineen vieläkin ja saa ollakin tämän Tammikuun.

Mutta kuinka monta kukkaa Amaryllis jaksaa kantaa kerrallaan? Laskin, että seitsemän oli auki yht'aikaa ja kahdeksas kukka oli nuukahtanut ja poimin sen pois.
Se on kyllä ihan upeimpia joulukukkia mielestäni, myöskin valkoisena. Tänä jouluna oli Tulilatvat kovasti suosiossa ja toki Joulutähti pitää oman paikkansa kukkavalikoimassa.

 Joulusää oli rapsakkaa pikku pakkasta ja sitten lumisadetta.Tapaninpäivää ja nimipäivää vietimme meillä kakkujuhlien kera, kun Tapaneita on tuplasti perheessämme. Lapsilla oli mukana uusia pukintuomia pelejä ja niitä pelattiin ja tietenkin syötiin jouluruokia ja kahviteltiin vielä illan päätteeksi.
 Uutta vuotta otin vastaan Elisabeth Taylorin ja James Deanin seurassa ja taisi siinä Rock Hudsonkin olla mukana. Siinä välillä ihastelin naapureiden hurjaa tykitystä ilotulitusten kanssa. 

Seuraavat juhlat ovatkin sitten Nuutin nimipäivänä ja joulun lopettajaiset samalla, kun nuorimmainen lapsenlapsista on Nuutti.
Sen jälkeen taitaa olla serkkujen "ekat pikkujoulut" tälle uudelle vuodelle. Niissä minä en tietenkään ole mukana, vaan lastenvahtina varmaankin.
Sitten Helmikuusta alkaa syntymäpäivien rumba. Ja mikä ihana asia - kevättä kohti mennään.
Hyvää alkanutta vuotta 2013 teille ja meille kaikille.10 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut hieno joulu ja mikä mukavinta, muistot siitä tallenettuna.
  Mukavaa koko tätä vuotta sinulle ja ahkerille käsillesi :-)

  VastaaPoista
 2. Mukavat muistot olet saanut talteen joulustasi ja Uudesta Vuodesta 2013 ! Oikein valoisaa kevättä sinulle, olen kaivannut sinun mandaloitasi. Mihin ne ovat jääneet ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mandalat ovat esillä, uusin haaste vielä tekovaiheessa, mutta onhan sitä aikaa vielä. Kiitos kommentistasi.

   Poista
 3. On se kiva laittaa muistoja talteen, hienot muistot sinulla onkin. Mahtavan komia kukka, kuinka niin monta kukkaa onkin jaksanut tehdä, hyvän hoidon ansiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tia :) Ihmettelin itsekin tuota kukkien määrää. Onneksi varsi ei kasvanut liian pitkäksi, että jaksoi kantaa kukkien painon.

   Poista
 4. Ihania jouluisia kuvia!! Hyvää Uutta Vuotta sinullekkin Selma! Vihdoin taas ehtii kaiken joulukiireiden jälkeen enemmän keskittyä tähän olennaiseen elikkäs "askarteluun ja sen tuomiin ystäviin" :) Hyvää viikonloppua sinulle ja liityin itsekkin lukijaksesi, kuten sinä olet aijemmin tehnyt blogissani :)

  VastaaPoista
 5. Mari-Susanna tervetuloa lukijakseni. Kiitos samoin Hyvää Uutta Vuotta ja kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Selma, samoin Sinulle oikein hyvää alkanutta vuotta. Kaunis tunnelmallinen joulupotpuri tässä. Itsekin kuvittelin sen tekemäväni, mutta mitäs sitä hulluja, en ole saanut mitään aikaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi...kommentit ilahduttavat aina!
Thank you for your comment !