keskiviikko 27. elokuuta 2014

Sieniretki vesisateessa

Kesä alkaa olla mennyttä ja hurjat ja ihanat helteet ohitettu, hiukan nahkat kärähtivät, vaikka varjopaikkoja yritin aina etsiä. Tuskinpa näin mahtavaa ja satoisaa kesää enää saa koskaan kokea, jos tällaista esiintyy vain kerran 30-50 vuodessa.


Pyykinkuivaus oli ennätysmäisen nopeaa.


Omenankartit meinasi katkaista koko puut ja ukkosmyräkkäsen sitten tekikin.

Viinimarjoja on saatu liian kanssa, osa jää pensaisiinkin, kun ei enää mahdu mihinkään säilytykseen, ehkä hilloa vielä voisi keitellä.
Superkuutamossa on möllötetty Kuun kansaa kilpaa.

Pajuja ja risuja olen vääntänyt, mutta osa on mennyt jo maailmalle, eivätkä ole ehtineet poseraamaan kuviini. Jos tulee vielä aurinkoisia päiviä, yritän muistaa myös filmata niitä.

Ja sitten sienijuttuun, kuten otsikkokin ilmoittaa. Tänään kävelin sateenvarjon kanssa metsätiellä ja huomasin Herkkutatteja runsaasti lähimännikössä ja palasin hakemaan sienikorin ja veitsen.Enpä muista koskaan keränneeni herkkutatteja yhdellä kertaa niin paljoa kuin tänään. Tässä vain osa sienisaaliista.


Tässä tatit kokoonkeitettynä omassa liemessä ja odottavat pakkaseen pääsyä tulihan niitä useampi pussukka.


Päivälliseksi tein kasvis-sienipannun. Ensin porkkanoita pitkiksi suikaleiksi ja pannulle oliiviöjlyyn ja nokare voita sekaan, että ei rasva pirise hellalle. Sitten kesäkurpitsa sekaan samanlaisina suikaleina ja paprikaa ja sipulia suikaleina. Melkein kypsien kasvisten sekaan vielä pari kourallista kokoonkeitettyjä tatteja ja suolaa ja broilerimaustetta ja ripsaus Mustapippuria. Paistelin ne kypsäksi ja lorautin vajaa desin kahvikermaa ( 10%) ja hetken haudutus. Tämmöset sörsselit ovat lempiruokiani.

Kiitän edellisten postausten runsaista kommenteistanne. Tulihan tuossa oltua jo melkopitkä paussi poissa netistä ja blogeista, enkä ole hetikään jokapäivä edes avannut konettani.
Paussia tuleevarmaan vieläkin, mutta eiköhän pimeät syysillat ja liukkaat alkutalven jäätikkökelit tuo minutkin taas koneen ääreen istumaan.

Iloista syksyä teillekin!

5 kommenttia:

 1. Tämä kesä oli kyllä upea! Komeita herkkutatteja olet löytänyt ja onneksi ennen etanoita! Nehän yleensä löytävät ja syövät ne ensin ;) Hyvännäköistä ruokaa oot väsäillyt! Nam! Mukavaa syssyä ja kiitos kun olit piipahtanut blogissani!

  VastaaPoista
 2. Iloa myös sinulle..ihanaa ,kuin sadonkorjuu juhlaa sinulla siellä.kaipasinkin jo postauksiasi. Nähdään***taas.

  VastaaPoista
 3. Ihana sienisaalis ja voi mitä herkkua niistä saat. Minä olen jotenki aina tykännyt tateista niissä on oikea sienen maku.

  VastaaPoista
 4. Tämä kesä oli todella paras ikinä. IIhanaa satoa olet saanut.

  VastaaPoista
 5. Herkullista syksyn satoa,eiku sienimetsään,hyvää syksyn jatkoa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi...kommentit ilahduttavat aina!
Thank you for your comment !