maanantai 8. syyskuuta 2014

Omppuja ja piikkilankaa

Syksy etenee, mutta lempeällä tavalla ainakin sään puolesta. Melkein hellettä joinakin päivinä hetken aikaa ja yöllä lähes hallaa.

Nämä kesäomenat on melkein jo syöty, kun ovat niin makeita kuin karamellit. Harmi, kun eivät säily kovin montaa päivää kypsyttyään, vaan pilaantuvat alta aikayksikön. Pari ämpärillistä on joutunut kompostiin ja osa purkkiin. Mutta vielä näitä riittää purtavaksi ja kaikille vieraille olen työntänyt omppuja mukaan.

Ja tässä omppupuu, jonka ukkosmyrsky halkaisi elokuun alussa.

Saa nähdä kypsyvätkö siinä olevat omenat lainkaan, kun nestekierto on pahasti häiriintynyt. No - pieniähän nämä murheet ovat maailman menon rinnalla.

Sitten piikkilankajuttuja.


Sain tätä todella paksua piikkilankaa ison vyyhdin ja olihan se aikamoista hommaa väänellä sitä erilaisiin muoitoihin. Paksut kinttaat käteen ja suojalasit päähän ja sellainen pusakka päälle, johon saa tulla vaikka repeämiä. Tässä kuvassa piikkilanka on maalaamatonta ja alemassa kuvassa valkoiseksi maalattuna.
Kuvat näyttävät mustavalkoisilta, kun harmaalle liiterinovelle laitoin kuvattavaksi.


Vääntelin kranssien lisäksi piikkilankakorentojakin.

Maalamaton korento ja..
.. maalattuna valkoiseksi.
 Näihin voi kieputella syyspimeäksi ulkovaloja ja sisällekin ne sopivat mainiosti. Ja toki ilman valojakin ne ovat koristeellisia. Mutta piikkilanka on piikkilankaa, siis hiukka teräviä piikkijä, joskin maali niitä vähäsen tylsyttääkin.
Että semmosia touhuja täällä ja muutakin on tehty, mutta niistä sitten vaikka seuraavassa postauksessa, kuinhan sen saan vaan aikaseksi. Toreilla ja turuillakin on hiukan kierrelty, mutta niistä ei muista ottaa koskaan kuvia.

Mukavia syyskuun päiviä teillekin ja kiitos vierailuistanne ja kommenteistanne edellisiin juttuihin.
 
(Anonyymejä roskapostikommenttejakin oli kertynyt ihan kiitettävästi, melkein parisataa, onneksi ne on helppo poistaa parilla kolmella napsautuksella. En kuitenkaan vielä laittanut sitä " todista että et ole robotti" -juttua kommenttiosioon..täytyy harkita vielä.)


16 kommenttia:

 1. Voi omppupuu reppanaa! Hieno karu kranssi ja herkkä sudenkorento! Upee idea ja tosiaan jouluvalot niihin jouluna sopiikin hienosti! VAU!

  VastaaPoista
 2. Kauniita piikkilanka juttuja ja varmaankin vaikeaa-kuten sanotaan vääntää rautalangasta. Kädet ovat kovilla.Roskaposti on harmillista ja minäkin mietin sitä robottia kun myös saan niitä paljon. Ihanaista syksyn jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Aurinkoista ja hyvää syksyn jatkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Onhan runsas satoinen omena syksy Teillä.

  Todella kauniita kädentöitä olet taitelillut piikkilangasta, vaikka kivuliasta onkin.

  Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 5. Ei ole kotimaisen omenan voittanutta! Niitä voi syödä vaikka kuinka monta päivässä.

  VastaaPoista
 6. Meillä halkesi omppupuu ihan omppujen painosta, harmi. Omenat on kuitenkin kypsyneet, mutta pikkuiseksi jäivät.
  Tänä syksynä menin kässäpajaan mukaan ja siellä on ohjelmassa jossain vaiheessa syksyä piikkilangan taivuttelua. Taidan yrittää tehdä tuollaisen sudenkorennon, on niin kaunis.
  Minun oli pakko laittaa rajoituksia kommentointiin, kun sitä roskapostia tuli päivittäin sellaiset 100 viestiä. Nyt on tehonnut, otan rajoitukset pois, kun tästä saan vauhtia päivittämiseen. Syksy on kulunut niin vauhdilla, ettei oikein tajua tätä ajan kulua.
  Raikkaita päiviä sinne sienimetsään!

  VastaaPoista
 7. Kauniit piikkilanka koristeet☺

  VastaaPoista
 8. Hienoja piikkilankoja! Minä en juuri tykkää kaikista koristejutuista, mutta tämä kyllä passaisi mökin aitan seinälle tai oveen. Harmi, ettet käynyt P:n markkinoilla, väkeä oli kiitettävästi!

  VastaaPoista
 9. Oih, kuinka paljon omenoita. Meidän vauvapuuhun tuli 10 omenaa, eli ei tarvinut säilömistä miettiä.

  Nämä piikkilankajutut on kyllä hienoja. Piikikkäitä, mutta tyylikkäitä.

  VastaaPoista
 10. Sä olet kyllä niin todella taitava näissä puuhissasi, vau!
  Niin todella kauniita!
  Kivaa viikonlopppua ja syksyä sulle!

  VastaaPoista
 11. Kivoja juttuja piikkilangasta,mukavaa pyhän seutua omput kypsyy!

  VastaaPoista
 12. Kauniita piikkilankoja, vaikka vienkin kaikki omat löytämäni eteenpäin. mutta mukava niitä katsella ja saadakin takaisin taiteltuina. ;)
  Omenia riittää...

  VastaaPoista
 13. Upea omenasato.Olet varmaan herkutellutkin monenlaisilla omppuherkuilla.
  Tässä taannoin löysin piikkilankaa metsästä, oli ollut aitana, mutta nyt osin maassa. Yritin irotta, muttei onnistunut tyhjin käsin.
  Olet askarrellut mukavan näköistä piikkilankataidetta.

  VastaaPoista
 14. Paljon kiitoksia kommentristanne :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi...kommentit ilahduttavat aina!
Thank you for your comment !