lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulukuun 19 pv: kalenterisukkaluukku

Tänään on lunta tupruttanut jonkin verran lisää. Illan ratoksi ja telkkua syrjäsilmällä vilkuillen tuli sukan rantukin melko valmiiksi. Vihje kuuluu:
Jatka sukkaa B neulomalla 19 kerrosta värillä, jonka poimit lempikukkasestasi. Tässä voi jälleen halutessaan myös puuhastella kirjoneuleen parissa. Valitse joku alla olevista kaavioista tai kehittele/etsi oma.

Liian hienoja ruusut on mulle...sanotaan laulussakin, mutta kyllä punaiset ja valkoiset ruusut ovat ihania ja vastustamattomia. Siis ruusunkukkasia aloin tähän rustaamaan.  Punaset sukkalangat puuttuu, mutta yhtä kaappia mulistamalla löysin kirjontalankoja pussukanpohjallisen. Nämä ovat -70 - 80 luvun jäänteitä. Silloin tuli kudottua raanu ja kässäkerhossa kirjoin pari rekipeittoakin. Kerkesin vaaleanpunaisella tehdä yhden ruusun ja lähdin metsästämään kirkkaampaa vihreää, kun löyty rippeitä punasestakin langasta. Mutta en alakanu purkamaan, se on tosi hankalaa.


Tämmönen rantu siitä sitten tuli. Sukanvarsi venähtikin kivasti. Kovin monta rantua ei enää tuukkaan, kun jouluaatto lähenee niin vauhdilla.
Mukavaa viikonloppua :)

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa mukavalta sana; rantu.Kuuluu minunkin koti murteeseen. Mutta niin ihana rantu.Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Hienoa jälkeä :) Rantu on tuttu sana!

  VastaaPoista
 3. Voi miten suloisia ruusuja, kaunista on.

  VastaaPoista
 4. Upeat tuusut. Niitä minäkin ajattelin sukkaani kutoa, kunhan pääsen siihen vaiheeseen.

  VastaaPoista
 5. Ihanat jouluruusut ne kukkii sun sukanvarressa.Leppoisaa joulun odotusta ja lumitöitä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi...kommentit ilahduttavat aina!
Thank you for your comment !