maanantai 25. syyskuuta 2017

Syysterveiset

Tämäkö on nyt se ns. Intiaanikesä, kun lämpötila hipoo seinustalla lähes +15 ja +18 lukemia, vaikka on jo syyskuun viimeinen viikko menossa. Ainakin lehdessä luki niin...
No.. edes lämmintä syyskuussa, kun sadetta on saatu ihan riittämiin ja koleaa muutenkin enimmäkseen ollut. Intousin ottamaan muutaman kuvankin ruohonleikkuun lomassa.

Jokasortin marjoja on ollut metsät ja puut ja pensaat pullollaan. Mustikoita, vattuja, viinimarjoja ja hillojakin on poimittu ja pakastettu, että pakastimen kansi ei kohta mene kiini. Puolukat ovat vielä metsässä ja omput puissa. Pihalajanmarjoista en enää innostu laittamaan mitään syötävää. Jääkööt koristeiksi suosiolla.

Nämä koriat omenat ovat tavallisena kesänä kypsiä jo elokuussa, mutta nyt vasta ensimmäiset alkavat olla makeita haukata. Eipä meinaa oksat kestää tätä runsauden painoa.

Tämä " vanha herrakin" on katkeamisen rajoilla yläoksien painolastin kanssa. Kummasti se alkoi tekemään omenoita vanhoilla päivillään, kun sai "morsiokseen" tuon korioita omenoita kasvavan pikkupuun.
Kevensin jo lastia oksiltaan, että ei paukahda poikki. Todella väkeviä omenoita ja nyt eivät ehdi kypsyä muutenkaan. Saa nähdä saanko pidettyä sitä hengissä 100 -vuotiaaksi asti. Se on ollut tässä tontilla jo paljon paljon ennen minua ja minäkin olen ollut tässä jo rapiat 40 vuotta.

Ruska on leimahtanut väreihinsä ihan muutaman aurinkoisen päivän aikana.

Koivut jo varistavat lehtiään.

Tähkäpäiden yllä täysikuu... otettu syyskuun alkupuolella.
Uusi kuu on jo syntynyt ja syyspäiväntasaus ohitettu.

Tämä ihana ruususeni, ostettu äitienpäiväksi, lakastui ensin ja sitten puhkesi kukkaloistoonsa ja on kukkinut koko kesän ulko-oveni vieressä. Monta kukkaa oli auki kesempänä yhtä aikaa. Saa nähdä nyt noiden nuppujen kanssa, josko aukeavat ennen pakkkasia. Nuuhkin sen lumoavaa tuoksua tullen mennen ja saan siitä kukkaterapiaa piristämään elämääni.
Hyvää syksyä toivottelen ja palailen linjoille, kunhan saa kaikki syyshommat urakoitua.

11 kommenttia:

 1. Hienoja syksyisiä kuvia, omenoita ja ruusukin kukkii. Hyvää syksyä sulle!

  VastaaPoista
 2. Kauniita syksykuvia. Herkullisen näköisiä omppuja. No puput ja kauriit varmaan syövät mielellään niitä happamia pudokkaita :-)
  Täysikuu on aina täynnä taikaa. Upeasti kukkii äitienpäiväruususi vieläkin.
  Mukavaa loppuviikkoa :-)

  VastaaPoista
 3. Oikeastaan ihan samaa, onko tämä inkkarikesää tai ei, päääasia, että vihdoin on lämmintä!! Ihanaa kerrassaan, pitkän, kylmän ja sateisen kesän jälkeen.
  Täällä päin omenasato jää niukaksi, olen huomannut. Pihlajanmarjoja on paljon.

  Aurinkoista syyskuun loppua!

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia. Miellä oli tänä vuonna huono sato omenoissa, luumuja vain pari, no ensi vuonna sitten. Meillä taasen on viileää, no kipuaa se lämpö täälläkin 17 asteeseen, ainakin on kuivaa. Mukavaa syyskuun loppua sinne!

  VastaaPoista
 5. Kiitos postauksesta.Kaunista siellä sinulla ja kuukin on niin salaperäinen.Mukavaa pian loppuvaa syyskuuta,kohti lokakuuta mennään ja iloa mukaan.

  VastaaPoista
 6. Nyt on pihlajanmarjoja kaikki pensaat ja puut täynnä. Täällä oli monen sadan pähkinähakkiryhmä syömässä marjoja, mutta vielä jäi, kun niin monella on tänä vuonna marjoja.
  Omenia ei täällä etelässä paljoakaan näy, äidillekään ei tullut yhtään, vaikka yleensä on aika paljon.

  Hyvää syksyn jatkoa sinulle ja kiitos värikkäästä postauksesta :-)

  VastaaPoista
 7. Mukavan lämmintä on ollut viime päivinä. Ei haittaa vaikka jatkuisi liki joulua. :)

  Hyvin näyttää omenia tulleen tänä syksynä.

  Kauniita syksyn kuvia.
  Hyvää syksyä Sinulle!

  VastaaPoista
 8. Kiitos syysterveisistä. Aivan upealta sinun syksyni näyttääkin.
  Voi noita sinun täysinäisi omppupuitasi. Minä joudun kaupasta ostamaan omenat, jos mielii piirakkaa.

  VastaaPoista
 9. Ihania syksyisiä kuvia täällä sulla!
  Pihlajanmarjoja on nyt tänä vuonna todella paljon ollutkin.
  Lämmintäkin on nyt ollut, tänään paisteli aurinkokin iltapäivällä, esti mun loput ikkunapesutkin.
  Hyvää syksyistä viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
 10. Syksy on mahtavaa aikaa. Ja jokainen on vielä erilainen. Omppuja on minullakin niin, että oksat katkeilevat. En ole osannut leikata pystyyn kasvaneita oksia pois, niin siinä sitten kävi, että itse itsensä poistavat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi...kommentit ilahduttavat aina!
Thank you for your comment !