perjantai 10. tammikuuta 2014

Lumetonta alkuvuotta 2014

Torstaina 9 pv tammikuuta lähdin vartavasten kameran kanssa lenkkeilemään. Useimmiten se unohtuu vaatenaulakon päälle, jos lasken sen pois käsistäni pukiessani ulkoilukampetta päälleni.

Kävelin tuttua reittiäni -  pitkin peltoja. 


Jokivarressa ne ovat aivan lumettomia, niin epätavallista kuin olla voi, ja lämpöasteita +1. 
Tykkään lenkkeillä enemmän muualla kuin maantietä pitkin. Tänä syksynä se on ollut mahdollista vaikka joka päivä. Ainoa este on ollut pimeys, joka ehtii joskus ennemmin kuin minä, näihin maisemiin.


Pieni joki virtasi vuolaimena, kuin kevättulvien jälkeen. Vesiräntää sateli hiljalleen ja teki linssiin omia heijastuksiaan. En muista tällaista tammikuun alkua olleen elämäni aikana. Tilastojen mukaan tämä ei kuitenkaan ole ainoa tapaus. 


Luntakin on ollut - useampaan otteeseen, mutta viimeksi joulun pyhinä se suli pois. Kinoksien jämiä on räystaiden kohdalla katolta pudonneista lumista edelleen, mutta muualta lähes sulanut kokonaan. Pihalla vaan kiiltävää vesijäätä niissä paikoissa, jossa kuljetaan ja lumi on polkeutunutta. Liika lumikaan ei ole kivaa, kun joutuu sitä puskemaan hikihatussa pihatieltä pois. Nyt on päässyt aika helpolla verratuna viimetalvisiin pyräköihin. Pahoin pelkään, että sekin urakointi on vasta edessäpäin.


En ole vielä kerännyt jouluvaloja ulkoa enkä sisältäkään pois. Annan niiden valaista vielä niin kovin pimeitä iltoja ja aamuja. Kuvassa on pänikkäpuskani, siis kuusen oksia vain ja niissä jouluvaloja.
Iltauutisissa kerrottiin, että talvi alkaa perjantaina. Siis lunta ja pakkasta tulossa. Aamullahan tuon näkee, jos saa vielä herätä uuteen päivään.

7 kommenttia:

 1. Täällä on herätty ja kyllä mustalta aamu näyttää.Maisemat samanmoiset kuin sinulla. Kynttilä palaa ja valoa antaa!
  Saapi nähdä mitä taivaalta tulee-nyt on vielä nollassa mittari. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Täällä pimeä pikkuhiljaa vaihtuu hämäräksi. Lämpötila nollassa ja vähäistä räntäsadetta, sadetutkan mukaan sekin loppuu viimeistään puoliltapäivin.
  Olikohan se joskus masrraskuun lopulla kun päivän verran oli pari senttiä lunta maassa.Ei ole lumikolaa vielä tarvittu!
  Hyvää viikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
 3. Surullisen harmaata on tosiaan ollut :( Nyt on hieman lunta ja pakkastakin,joten ehkä tämä edes vähän aikaa pysyy. En välitä erityisemmin lumesta, mutta ei tämä jatkuva harmauskaan ole mistään kotoisin. Todella kummallinen talvi!

  VastaaPoista

 4. Kiitos kommenteistanne :)
  Aamu valkeni tosiaankin lumisin maisemin. Nopeaa tuo sään muutos on, kun eilen plussa-asteita ja tänään jo -10 pakkasta ja kylmä viima. Säätiedot siis pitivät paikkansa. Toivottavasti ei tule huippulukemia pakkasmittariin.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen talvi on teilläkin.
  Kutsunkin Sinut kahvikupposelle, kurkistapa blogiini ja hörppäse kahvit.

  VastaaPoista
 6. Ilmoja on pidellyt. Ehkä tänään tuli talvi ja tuiskut sinnekin saakka. Itse kuvittelin hiihtoreissuun lähtöä,vaan mitä tyhjää, kun mittarissa oli kovimmillaan liki -28.
  Kuten sinulla, myös minun joluvalot saa antaa pihaan vielä hieman lisävaloa.

  VastaaPoista
 7. Talvi tuli ja nätti on tuo sun joulupänikkä:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi...kommentit ilahduttavat aina!
Thank you for your comment !