maanantai 17. syyskuuta 2012

Mandala # 11

 MANDALA haasteessa on edetty jo hasteeseen 11. ja sen aiheena on Portti. 
Muutama haaste on jäänyt minulta väliin syyskiireiden takia. 
Tänään otin kynän käteeni ja se piirteli tällaisen hassun kuvion. Mandalan piirtely ei aina ole kovin helppoa ja nopeaa, mutta siinä on kuitenkin oma viehätyksensä.

Mandala 11, Portti
Jos suljit portin 
takana 
eikä edessä oleva
aukea,
 etsi portti 
viereinen
niin löydät portin 
avoimen.
   kirj. Selma 16.09.2012
  

23 kommenttia:

 1. Kauniin värinen mandala. Minulle ei ole koskaan oikein auennut tuo juttu, mutta tykkään katsella muiden taidokkaita töitä. Runo on ihana!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mandalan perimmäistä sisältöä en tarkasti tunne, mutta tämä on kuitenkin mielenkiintoinen ja erilainen haaste. Tässä haasteessa oli alunperin vain taiteellinen näkökulma, mutta jotenkin se vain muuttuu syvällisemmäksi, kun sitä alkaa piirtämään.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen mandala. Sinulla on 4 porttia avattavana tai suljettavana. Samanlaisia avaimia näyttää olevan kuin minunkin mandalassa. Meillä on ilmeisesti oikeat avaimet porttiin :) Mandalan keskustan haka on jännä juttu. Olisi mukava tietää mitä sen taakse on piilotettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämässäni oli viime syksynä niin suuria mullistuksia, kun mieheni kuoli ja jäin yksin. Se on portti, jota en sa vielä avata, mutta puolisoni on siitä jo mennyt. Jonkin aikaa tuintui siltä, että menin minne päin tahansa, oli portit suljettu ja avaimet hukassa. Piti etsiä monenlaista ulospääsyä niin henkisellä kuin materiaalisellakin tasolla. Mutta aina jokin ulospääsyreitti löytyi, onneksi. Tänä syksynä olen vielä ajatellut edellisen tapahtumia ja vuosipäivä lähestyy. Ehkä sen jälkeen pääsen ainakin lukitsemattomista sivuporteista puikahtamaan omille teilleni :)

   Poista
 3. Lukko, avautuuko portti -sydän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaikki varmaankin joskus avautuvat, mutta milloin se tapahtuu - aika näyttää :)

   Poista
 4. Hienosti olet tunteesi kuvannut mandalassasi. Uskon, että löydät tien myös vielä suljettuihin paikkoihin. Hyvää tätä syksyä!

  VastaaPoista
 5. Viehättävä on tuloskin. Mielenkiintoinen ja arvoituksellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RaijaAnnikki, kiitos kun kävit katsomassa Mandalaani :)

   Poista
 6. Siinäpä on miettiminen, mikä oikea on. Kaikki omalla tavallaan, niin veikkaan. Yksi kuitenkin raollaan, sinne sujahdan :)Hieno mandala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin aion yrittää pujahtaa :)

   Poista
 7. Mandalasi ei ole lainkaan "hassu" kuten sanot, vaan hyvin syvällinen ja ajatuksia herättävä. Olet siihen piirtänyt ehkä enemmän, kuin itsekään nyt tiedät. Kun luin vastauksesi Perhottarelle, ymmärrän vähän enemmän, miksi toiset portit ovat lukittuja, toiset eivät.
  Kuten sanot, ensin mandalaa lähtee tekemään "vain" taideteoksena, mutta tehdessä tilanne muuttuu ja jotain alkaa nousta sisältä, joka haluaa tulla esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä käy, lähes joka kerta, että sisältä pulppuaa jotakin. Aina se ei ole mitään drammaattista. Voi se olla pelkkää iloakin, mutta tämän mandalan aihe kosketti minua enemmän.

   Poista
 8. Minä en tiedä, mikä Mandala on, mutta se tuntuu mielenkiintoiselta. Tuo Sinun runosi varsinkin pisti ajattelemaan, että niinhän se on, aina löytyy uusi portti kun vanha sulkeutuu, vaikka välillä saattaa näyttää, ettei porttia ole. Kun avaa jonkin uuden portin se voi olla täysin elämän muuttava. Toivon, että löydät sen portin, jossa on valoa ja iloa.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Seija. Portti on niin hyvä vertausku elämänpolun mutkissa.

  VastaaPoista
 10. Liebe Selma,
  Rückzug im Herbst? Die Balance zwischen offenen und geschlossenen Toren ist gelungen, sehr interessant und regt zum Nachdenken an.
  Herzliche Grüsse, Sichtwiese

  VastaaPoista
 11. Symboliikka on porteillasi. Ei pidä lannistua, jollei jokin asia aukea, vaan rohkeasti kokeilla uutta.
  Kyllä avain löytyy. Oletkin löytänyt.:)

  Lukituista porteista huolimatta ihanan raikkaat värit, hengellisyyskin mukana.
  Kaunis mandala!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Symbolikkaa tähän tuli runsaasti, mutta näin se kai pitikin. Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 12. Yksi portti sulkeutuu niin toinen avautuu, lukollisiinkin löytyy avain. Mandalat ketovat kuin huomaamattaan jotakin taroinaa.
  Kauniin mandalan teit, ja runo on koskettava.

  VastaaPoista
 13. Aivan upea, ihanat värit ja kaikki!

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille kommentista :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi...kommentit ilahduttavat aina!
Thank you for your comment !