torstai 27. syyskuuta 2012

Pakastamista ja hillonkeittoa

Runsas omenasto on pitänyt kiireisenä ja omppumyllyä on pyöritetty ranteet kipeänä.




Tämä aparatti myös siivuttaa omenat ja poistaa siemenkodat. Sain viime jouluna lahjaksi tämän vekottimen. Joulupukki taisi ennustaa tälle syksylle runsasta omenasatoa.


Hilloa on keitetty ja vielä pitää keittää muutama annos. Myös pakkaseen olen laittanut aika lailla omppuja hiukan keitettynä ja sokeroituna.


Ja niitähän riittää vielä, kun on maassa ja puussakin 



 
Pakastin myös aikamoisen annoksen porkkanoitakin talven varalle. On tämä sadonkorjuu aina niin kiireistä aikaa, mutta kohta helpottaa.


4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia. Tuo omppumylly on aivan ihana ! Minäkin olen keitellyt omena-mansikkamehua ja omenasosetta.

    VastaaPoista
  2. Kiireistä varmaankin on saada kaikki sato talteen mutta eikös ole mukava talvella napostella omia tuotoksia:)

    VastaaPoista
  3. Mistähän tuollaisen omppumyllyn saa? Olen keittänyt hilloa ja soseuttanut kuoretkin sauvasekottimella, mutta renkaita voisi kuivata.
    Kyllä tänä kesänä on oikea omppukesä, kohta tulevat korvistakin ulos ja vielä on yksi puu täysin poimimatta, kestävät pitkälle talveen kellarissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole aavistustakaan mistä kaupasta näitä omppumyllyjä saa. Auttaiskohan googlaus.

      Poista

Kiitos kommentistasi...kommentit ilahduttavat aina!
Thank you for your comment !